pondělí 25. února 2013

.:Miluju... Překvapení!:.

Krásný den všem,
ano, kdo by neměl rád překvapení? Teda především ta milá. :) No a já jedno dokonce velmi milé před Vánocemi měla! Vyhrála jsem GA u Flexi na blogu. Flexi je strašně milá holčina, moc ráda čtu její články a vždy se těším na další. :)

Soutěžilo se o "krabičky krásy". Výherce si mohl vybrat LadyBox, SenzaBox nebo speciální a jedinečné vydání Flexi'sBoxu! :) No vzhledem k tomu, že jsem byla zvědavá, jaké nápady na box má právě Flexi, chtěla jsem zkusit vyhrát právě její krabičku. :) No a povedlo se! (Asi je jasné, že pár dnů před "Vánočkama", jak jim říkáme, mě takový dárek opravdu potěšil.)

Krabička od milé Flexi přišla den po Štědrém dnu, za což může pošta v jistém městě... Znáte to - "dnes podáte a my možná někdy dodáme...". O to větší jsem měla radost, protože to byl další Ježíšek a to já můžu! :) Inu vracela jsem se z pošty a byla jsem strašně zvědavá, jaké překvápko mě čeká. Krabička byla dost těžká. A já zas dost napnutá...

Rozbalila jsem si krabičku s oranžovou mašlí od SenzaBoxu. :) Parádně se mi hodí, pořád něco krabičkuju, hlavně kosmetiku. :)

Vykoukl na mě dopis s krásným úvodem a popisem, co v krabičce najdu. Moc pěkně udělané! Ten nápad se mi opravdu líbil - osprchovat, namazat tělo a ksichtík, nalíčit
a pochutnat si. :) Flexi, klobouk dolů, jsi jednička! No a pod dopisem... Ach! Šest parádních výrobků, kterými (ani se mi tomu nechtělo uvěřit) se mně Flexi trefila do vkusu, všemi!

Vezmu to chronologicky, podle dopisu. :) Sprchový gel od Yves Rocher Jardins
du Monde s vůní aloe vera z Mexika. Nádherně voní! Takhle si představuju, když se řekne "umytý člověk". :D Opravdu voní čistotou (zní to trochu blbě, ale je to fakt) a aloe mám
moc ráda, na všechny způsoby, takže první plus! Ještě jsem ho nezkoušela, mám teď otevřené dva "sprcháče", takže to chci nejdřív vypotřebovat. Ale moc se na něj těším. :)

Balea tělová emulze s vůní černého rybízu. Tak tohle je k sežrání! Spíš než jako černý rybíz mi voní jak ostružiny s nějakými cucacími bonbony (asi zrovna jako ty Haribáčci vedle), ale obě tyto vůně já můžu, takže paráda. Zkoušela jsem namazat na ruku a kůže je krásně hydratovaná a hlaďounká. Uvidíme, jak obstojí v zatěžkávací zkoušce na celém těle (moje suchá kůže po koupeli už se na ni klepe). :)

Hydratační maska s minerály od Ryoru mě potěšila asi nejvíc. Ryor je česká kosmetika, poměrně kvalitní a levná a to já můžu. Mé pleti vyhovuje a zamilovala jsem si ji pro její jemnou a nevtíravou parfemaci a příjemné vůně. Nedráždí mě, přestože mám pleť citlivou, líbí se mi obaly, je cenově dostupná, za mě jedna z nejlepších drogérkových značek, co se kosmetické péče týká. Masku jsem už vyzkoušela a můžu doporučit. Krásně
se rozetře po tváři a po dvaceti minutách se zbytky vetřou do pleti. Já tedy po těch dvaceti minutách jen pleť jakoby pohladím a zbytek (velmi málo) setřu vatovým tamponkem, vyhovuje mi to víc. Kůže je pak krásně heboučká a mám pocit, že je vyživená a odpočatá. Tak se mi to líbí! :)

Rimmel London rtěnka Lasting Finish v odstínu 086 Sugar Plum. Krásná univerzální barvička, která se hodí na denní i večerní líčení. Tou mi Flexi udělala radost, protože žádnou takovou ještě nemám (kdo četl můj článek o balzámcích na rty, tak ví, že bych své rtěnky spočítala na prstech jedné ruky a ještě by mi zbylo :D). Nicméně jsem za ni vděčná, protože sama bych si takovou barvu asi nekoupila, nenapadlo by mě, že mi bude slušet. :D Když ji mám na sobě, nutí mě se stále usmívat. :) Dávám pod ni balzámek, ale rty moc nevysušuje a vydrží poměrně dlouho. A strašně hezky voní! :)

Maybelline New York lak na nehty Colorama v odstínu 54. Parádní neotřelý lak, který kupodivu také nemám (a to, světe div se, mám laků na nehty docela dost). Červeno-růžový průsvitný odstín s polychromatickými třpytečkami, který se chvíli tváří jako perfektní studená a najednou, když to nečekáte, "přepne" třpytky do tepla. :) Výdrž laku nemůžu hodnotit zvlášť, protože všechny nosím s bází a nadlakem, který mi na nehtech zůstane déle jak týden.

Ryor (opět můj milovaný) Lymfodren bylinný čaj. Na bylinky já se nechám nachytat! :) Moc se těším na jaro, kdy tuto kůru na pročištění lymfatického systému a zvýšení kvality pleti absolvuji a vyzkouším čajík. A abych ctila název blogu, tak si pro tuto příležitost pořídím speciální čaják a vše poctivě zdokumentuji! :) No a vzhledem k tomu, že je kůra šestitýdenní, budu si muset sehnat krabičku ještě jednu. :) Což mi teda jako vůbec neva, protože jsem tak trochu čajový maniak.

No, pokud mám zhodnotit krabičku tak, jak se hodnotí jiné, bylo by to na jediné slovo. Vlastně dvě. "Ach!" a "MnohokrátděkujiFlexi". Opravdu mě všechno strašně moc potěšilo
a využiju vše do poslední kapičky a drobečku! :)

Líbí se Vám tato jedinečná krabička od Flexi? :) Měnily byste za Lady a Senza (určitě jo,
že jo!)? :D Já jsem nadšená! A to i teď, když jsem se k boxíku vrátila, abych o něm napsala (vše bylo celou dobu uloženo stále v krabičce). Ještě jednou Flexi mockrát děkuji za výhru
a přeji spooousty milých čtenářů! Vy se k ní určitě také podívejte. :)

Mějte se fajn

středa 13. února 2013

.:Péče:. Jak zastřihávám roztřepené konečky vlasů

Ahoj,
jste zoufalí, že máte vlasy ve špatném stavu? Možná se inspirujete tady. Ráda bych představila nový vlasový seriál, kde popíšu, jak nad těmi zlobivými provázky vyzrávám
já. :) Dnes si dáme první várku, a to zastřihávání konečků. Všimněte si, prosím, že to
není návod, jak si konečky zastřihávat, ale způsob, jakým to dělám já. To jen tak
pro upřesnění. :)

Jelikož jsem holka paličatá a just si ty vlasy stříhat nechci, našla jsem si vlastní metodu, jak konečky zastřihnout i u nestejně dlouhých vlásků (jak je mám polámané, tak mi končí třeba v půlce délky, babo raď!) a zároveň neustřihnout půl metru najednou. Přitom je to způsob poměrně jednoduchý a pohodlný a zvládne ho určitě každá sama! (Aneb co zvládnu já, zvládnete tuplem taky.)

V první řadě musí být vlasy čerstvě umyté (ale úplně suché!), nejlépe s kondicionérem, aby "klouzaly" a byly trošku nepoddajné. Jinak to dost dobře nepůjde. Učešu je do hladka
a upletu klasický cop.
Omluvte domácí úbor... :D

Ten několikrát "pohladím proti srsti" zavřenou dlaní, aby se mi z copu dostala většina konečků ven. Účes à la cácorka vypadá následovně.

Co nejkvalitnějšími nůžkami (nejlépe přímo kadeřnickými) se stříhají "ocásky" trčící
z copánku. Střih situuji co nejblíže copu, ale pozor, ať se nechtěně nezkrátíte o víc
než vlastně chcete. :)
:D Kvalitní... :D Kadeřnické... :D
Snažím se "pochytat" co nejvíce trčících vlásků.

Teď si vezmu do parády ocásek na konci copu. Probírám jednotlivé pramínky (silné několik milimetrů) a snažím se odstřihovat co nejkratší kousek vlasu, ale pečlivě co nejpočetnější většinu.



Zkontroluji, zda mi ještě nějaký roztřepený koneček neunikl.

V poslední fázi vlasy rozpustím, dobře učešu a zarovnám v délce případné nedokonalosti, aby byly obě strany stejné. Několikrát dobře pročesávám, abych přišla na co nejvíce chyb.
Na tohle možná budete potřebovat kolegu,
já si vystačila se dvěma zrcadly a rukou za zády.

Pokud máte ofinu, je tu ještě jeden krok. Zčešu do čela krátké vlasy vepředu a zastřihnu konečky stejným způsobem jako u ocásku na konci copu. Pokud omylem vezmu nějaký vlas vedle, nic se neděje, není to znát. Opět dobře pročesávám, zarovnám obě strany a doladím výsledek.


Tímto jednoduchým, ale účinným způsobem nepřijdu o svou vytouženou délku a pryč
jdou opravdu pouze zničené konečky. Podle mě nejlepší "krátící" metoda, jak docílit
co nejrychleji dlouhých a zdravých vlásků. :) Vyzkoušeno pouze na dlouhých rovných vlasech, ale myslím, že slečnám (či pánům) s vlnitými vlasy to půjde stejně dobře. :)

Jak se stříháte vy, chcete-li si zachovat svoji délku? Ráda se naučím i jiné finty. :)

Krásný den

P.S.: Děkuji své drahé sestřičce za fotodokumentaci :-*

pondělí 11. února 2013

.:Random:.

Ahoj,
sešlo se mi tu pár milých věciček, které třeba úplně nejsou na celý článek, tak skončily tady, chudinky. :)

Dortík. Jmenuje se Anděl a já ho pravidelně mívám na svoje narozeniny.
A tak nechyběl ani letos. :) Čekejte recept! :)

Kravata se dá uvázat na několik konzervativních způsobů,
ale proč uzlík trošku neoživit? :)
ZDROJ

Přiznám se, že jsem čistě běloučké líčení ještě nedělala, stydím se. :D
Ale tohle si zaručeně vyzkouším, chtěla bych jej jako svatební.
ZDROJ

Největší zlo!! :D Jím to na kila!
ZDROJ         a         ZDROJ

Můj nedávný objev - anglický butik se šperky Accessorize
a jeden z tamních kousků, pro které bych snad i vraždila. :)
ZDROJ



Co zaujalo v poslední době vás? :) A jak se vám líbí můj výběr?

Krásný večer

.:Mlsky:. Krůtí stehno s bramborovým knedlíkem a špenátem

Ahoj,
tak zase po velmi dlouhé době plnohodnotný příspěvek. :) Konečně tu mám tak nějak klid
a můžu se věnovat blogu (snad to tak zůstane!) a tedy i Vám. Vzhledem k tomu, že jsem ještě nezprovoznila svůj foťák, kosmetické recenze musím trošičku odsunout a zalovit fotky
ve svém virtuálním archivu. :) Dnes si dáme trošku té "žranice" a uděláme dobře bříškům. :)


Co budeme potřebovat:
(2 porce)
2 ks krůtích stehen
1 větší cibuli
1 kostku Masoxu nebo půl litru vývaru
sůl
koření podle chuti (já dala směs pepře, česneku, sladké papriky a trošičku chilli)
1 šišku bramborového knedlíku (koupeno z lenosti)
1 pytlík mraženého špenátu (měla jsem variantu s česnekem, ale jde přidat i v průběhu vaření)

Stehna pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou a případně očistíme. Osolíme
a okořeníme podle chuti z vrchu i ze spodu. Položíme užším koncem paličky proti sobě
do zapékací mísy a obložíme cibulí nakrájenou na měsíčky. Podlijeme vývarem případně Masoxem rozmíchaným v půl litru vody, přiklopíme mísu a dáme péct přibližně na 180 °C, dokud není maso hotové (asi jeden a půl hodiny, podle trouby). Každých dvacet minut
mísu vyndáme, odklopíme víko (pozor na horký vzduch!) a stehna poléváme vývarem
se změklou cibulí, poté opět přiklopíme a vrátíme do trouby. Poslední půlhodinu pečeme bez víka, aby se vytvořila křupavá kůžička.

Než se maso udělá, připravíme si špenát, který jsme nechali rozmrazit. V kastrolku jej necháme přivést k varu a dochutíme solí a pepřem, případně česnekem. Knedlík nakrájíme na plátky nebo špalíčky (podle šišky) a ohřejeme v páře.

Podáváme nejlépe s chlazeným pivem. :)

Dobrou chuť!

čtvrtek 7. února 2013

The Day the Girl was born...

Dnes mám narozeniny! :)
Inu, jsem už dost stará na to, abych dávala všecky věci do pořádku. Chudák blog to schytal jako první. Celý den jsem věnovala jeho (snad velmi brzké) renesanci. Lepítka, tužky, čmáranice a unavené oči. Snad to k něčemu bude. :)

Vám přeji hezký minizbyteček dne a já si jdu dopít svůj čajík. :)
Pokračování zase zítra...