pondělí 11. února 2013

.:Mlsky:. Krůtí stehno s bramborovým knedlíkem a špenátem

Ahoj,
tak zase po velmi dlouhé době plnohodnotný příspěvek. :) Konečně tu mám tak nějak klid
a můžu se věnovat blogu (snad to tak zůstane!) a tedy i Vám. Vzhledem k tomu, že jsem ještě nezprovoznila svůj foťák, kosmetické recenze musím trošičku odsunout a zalovit fotky
ve svém virtuálním archivu. :) Dnes si dáme trošku té "žranice" a uděláme dobře bříškům. :)


Co budeme potřebovat:
(2 porce)
2 ks krůtích stehen
1 větší cibuli
1 kostku Masoxu nebo půl litru vývaru
sůl
koření podle chuti (já dala směs pepře, česneku, sladké papriky a trošičku chilli)
1 šišku bramborového knedlíku (koupeno z lenosti)
1 pytlík mraženého špenátu (měla jsem variantu s česnekem, ale jde přidat i v průběhu vaření)

Stehna pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou a případně očistíme. Osolíme
a okořeníme podle chuti z vrchu i ze spodu. Položíme užším koncem paličky proti sobě
do zapékací mísy a obložíme cibulí nakrájenou na měsíčky. Podlijeme vývarem případně Masoxem rozmíchaným v půl litru vody, přiklopíme mísu a dáme péct přibližně na 180 °C, dokud není maso hotové (asi jeden a půl hodiny, podle trouby). Každých dvacet minut
mísu vyndáme, odklopíme víko (pozor na horký vzduch!) a stehna poléváme vývarem
se změklou cibulí, poté opět přiklopíme a vrátíme do trouby. Poslední půlhodinu pečeme bez víka, aby se vytvořila křupavá kůžička.

Než se maso udělá, připravíme si špenát, který jsme nechali rozmrazit. V kastrolku jej necháme přivést k varu a dochutíme solí a pepřem, případně česnekem. Knedlík nakrájíme na plátky nebo špalíčky (podle šišky) a ohřejeme v páře.

Podáváme nejlépe s chlazeným pivem. :)

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře! :)

Díky moderování komentářů si KAŽDÝ přečtu a žádný nepřehlédnu, žádný mi neunikne. :)