neděle 14. dubna 2013

.:BeFit:. Sypu si popel na hlavu aneb 4. týden!

EDIT.: Tak jsem přišla na to, že mě pozlobil plánovač příspěvků. Tento měl být již minulou neděli, ach jo. :D Takže se omlouvám za zkreslení a dnešní dva příspěvky. Další článek bude normálně podle plánu za týden... Runa

Krásnou neděli všem,
a je to tady! Jako bych to v úvodu neříkala... Vynechat hned první dokumentující příspěvek. Hanba mi! Snad jen maličko mě může omluvit delší nepřítomnost u počítače (byla jsem mimo domov) a nějaká ta chřipečka, co tu všude poslední dobou řádí, mrška. Tak se pojďme podívat, co jsem zvládla a co se mi naopak vůbec nepovedlo.

První týden jsem to vzala podle plánu. Neděle dopoledne, středa večer. No a pak přišla
ta obří večeře u nás v zámeckém restaurantu (hmm... vepřová panenka na smetaně
s žampiony, šunkou a pórkem, s kroketami, tatarkou a bohatou zeleninovou oblohou), kterou jsem přítelovi prostě odmítnout nemohla, že. :D

Následoval týden u jeho rodičů ("velkovýkrmna") a tuny guláše se šesti (v mém případě
s pěti). V závěsu se přiřítila zmiňovaná viróza a skolila mě natolik, že jsem nějakému cvičení jen z vysoka zamávala. Teda spíš z postele.

A pak ty Velikonoce. Dva beránci, šest mazanců, řízky se salátem, uzené s knedlíkem
a zelím, perníčky, čokoládičky a dva tucty vajec. Ne, to všechno jsem nesnědla sama, bylo nás na tu kupu jídla víc. A ty čokoládičky, co mi po večerech nosil přítelův strejda k televizi, za ty taky nemůžu. Ach.

Teď jsem zas "doma", takže si nalinkuji přísný režim a od zítra jedu podle plánu - 18, 5, 2
(18 deci vody a čaje denně, 5 malých porcí zdravého jídla za den, 2 x do týdne cvičeníčko). A chřipky, běžte pryč!


Moje rady :)

1. Pokud se vám do cvičení v danou dobu z nějakého důvodu vůbec (ale opravdu VŮBEC!) nechce nebo se necítíte nejlépe, nenuťte se. ALE! Dožeňte propásnutou (v mém případě) dvacetiminutovku hned druhý den a dál cvičení neodkládejte. Může se stát, že jej odložíte třeba o měsíc.

2. Necvičte bezhlavě. Zkuste si sestavit jednoduchý plán. Mně vyhovuje například
5 minut na zahřátí, 5 minut protahování, 10 minut posilovací cviky a pak už jen rychlé protažení. Necvičím podle žádných kulturistických "dévédéčkavyrábějících" chodících hroud svalů, ale cviky mám svoje. Postupně je obměňuji a střídám a snažím se najít
pro mě nejvhodnější kombinaci.

3. Nejlepší kámoš je muzika. Tady mi asi dá hodně z vás za pravdu, protože ohýbat se
na prázdno je docela nuda. Něco pomalejšího a příjemného na protažení, svižnou rytmickou a veselou pecku na zahřátí a pak už je to v podstatě jedno, hlavně, když to
bude mít nějaký rytmus, kterého bych se mohla držet. :)

4. Bez energie to nepůjde. Pokud si myslíte, že zvládnete dřinu bez najedení se, tak si to zkuste. Mě zajímalo, co to se mnou udělá a... Nic fajného. Usínat během posilování bylo sice vtipné, nikoliv však účinné. Chce to před cvičením nějaký ten rychlý cukr, co vás nastartuje. Tuto problematiku stále ještě studuji a zkouším, co a jak, ale už teď je jedno jisté. Hladová nic nezmůžu.

5. Po cvičení sprcha, po sprše relax. Tak tenhle bod já mám osobně nejradši. Skvělý pocit, že jsem pro sebe něco udělala, cítím se svěží a "nová" po sprše a jdu si hodit nohy nahoru k seriálu (momentálně Prostřeno na internetových stránkách Primy), čaji
a příjemné svíčce (nejlepší z Ikey, vůně vanilková zmrzlina!). A za odměnu slupnu čtvereček čoko a pár semínek se sušeným ovocem. :)

4. týden
 


                                 skutečně             ideálně             postup

         Výška:            165 cm                        165 cm                      0
         Váha:              54,3 kg                        49 kg                      +0,6


         Hrudník:        88 cm                          87 cm                      +1
         Pas:                  62,5 cm                       59 cm                      -0,5 
         Boky:               97 cm                          89 cm                     +0,5


         Paže:                26 cm                          24,5 cm                   -1
         Stehna:           56 cm                          49 cm                      +0,5
         Lýtka:              38 cm                          34 cm                        0






No, stydím se. Miniaturní zlepšení akorát v pase a na pažích, jinak jsem snad ještě přibrala. :( Snad se to bude lepšit aspoň postupně.

Tímto se omlouvám Janičce z Jane and her world, že jsem promeškala jeden příspěvek. Budu se snažit, aby se to už nestalo.

Mějte se krásně a kdo cvičíte také, přeji hodně sil! :) Těším se na příští článek .:BeFit:.!

4 komentáře:

  1. jééé Runo, ty jsi tak hodná :) No nic se neděje. Já jsem byla smutná, že už i ty jsi to vzdala ... ale tohle se může stát každému ... Trošku jsem už ztratila přehled o plánování článků, ale mrknu na to a dám ti vědět :) Přeji Ti hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, abych pravdu řekla, na chvíli už jsem to vzdát chtěla, ale pak mi došlo, že to dělám hlavně pro sebe. A když už nic jiného pro sebe nedělám, tak budu aspoň cvičit. :D

      Krásný den i Tobě!

      Vymazat
  2. Myslím, že máš moc hezkou postavu a celkově jsi krásná. Ale zdravá strava a cvičení člověka vždycky tak nakopnou a dodají energii...:-) Tvůj plán je super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, děkuji. Já se krásná rozhodně necítím, ale snažím se s tím něco dělat. To jídlo se mi zatím dodržovat nedaří, jsem strašný "žrout", ale cvičení je super! :)

      Příjemný den přeji!

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)

Díky moderování komentářů si KAŽDÝ přečtu a žádný nepřehlédnu, žádný mi neunikne. :)