středa 13. února 2013

.:Péče:. Jak zastřihávám roztřepené konečky vlasů

Ahoj,
jste zoufalí, že máte vlasy ve špatném stavu? Možná se inspirujete tady. Ráda bych představila nový vlasový seriál, kde popíšu, jak nad těmi zlobivými provázky vyzrávám
já. :) Dnes si dáme první várku, a to zastřihávání konečků. Všimněte si, prosím, že to
není návod, jak si konečky zastřihávat, ale způsob, jakým to dělám já. To jen tak
pro upřesnění. :)

Jelikož jsem holka paličatá a just si ty vlasy stříhat nechci, našla jsem si vlastní metodu, jak konečky zastřihnout i u nestejně dlouhých vlásků (jak je mám polámané, tak mi končí třeba v půlce délky, babo raď!) a zároveň neustřihnout půl metru najednou. Přitom je to způsob poměrně jednoduchý a pohodlný a zvládne ho určitě každá sama! (Aneb co zvládnu já, zvládnete tuplem taky.)

V první řadě musí být vlasy čerstvě umyté (ale úplně suché!), nejlépe s kondicionérem, aby "klouzaly" a byly trošku nepoddajné. Jinak to dost dobře nepůjde. Učešu je do hladka
a upletu klasický cop.
Omluvte domácí úbor... :D

Ten několikrát "pohladím proti srsti" zavřenou dlaní, aby se mi z copu dostala většina konečků ven. Účes à la cácorka vypadá následovně.

Co nejkvalitnějšími nůžkami (nejlépe přímo kadeřnickými) se stříhají "ocásky" trčící
z copánku. Střih situuji co nejblíže copu, ale pozor, ať se nechtěně nezkrátíte o víc
než vlastně chcete. :)
:D Kvalitní... :D Kadeřnické... :D
Snažím se "pochytat" co nejvíce trčících vlásků.

Teď si vezmu do parády ocásek na konci copu. Probírám jednotlivé pramínky (silné několik milimetrů) a snažím se odstřihovat co nejkratší kousek vlasu, ale pečlivě co nejpočetnější většinu.



Zkontroluji, zda mi ještě nějaký roztřepený koneček neunikl.

V poslední fázi vlasy rozpustím, dobře učešu a zarovnám v délce případné nedokonalosti, aby byly obě strany stejné. Několikrát dobře pročesávám, abych přišla na co nejvíce chyb.
Na tohle možná budete potřebovat kolegu,
já si vystačila se dvěma zrcadly a rukou za zády.

Pokud máte ofinu, je tu ještě jeden krok. Zčešu do čela krátké vlasy vepředu a zastřihnu konečky stejným způsobem jako u ocásku na konci copu. Pokud omylem vezmu nějaký vlas vedle, nic se neděje, není to znát. Opět dobře pročesávám, zarovnám obě strany a doladím výsledek.


Tímto jednoduchým, ale účinným způsobem nepřijdu o svou vytouženou délku a pryč
jdou opravdu pouze zničené konečky. Podle mě nejlepší "krátící" metoda, jak docílit
co nejrychleji dlouhých a zdravých vlásků. :) Vyzkoušeno pouze na dlouhých rovných vlasech, ale myslím, že slečnám (či pánům) s vlnitými vlasy to půjde stejně dobře. :)

Jak se stříháte vy, chcete-li si zachovat svoji délku? Ráda se naučím i jiné finty. :)

Krásný den

P.S.: Děkuji své drahé sestřičce za fotodokumentaci :-*

4 komentáře:

  1. ja sa snazim chodit pravidelne kadernicke na zastrihnutie, ale ked mi to nahodou obcas nevyde, mam po ruke tiez doma kvalitne noznice:) dobry napad s tym drdolom, to som este neskusala, doteraz som zastrihovala len konce, no zevraj sa vlasy nemaju strihat uplne suche.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip! Ono je to vlastně logické, že když se stříhají mokré, tak se pak možná míň budou třepit. Rozhodně to příště vyzkouším. :) A ty nůžky už si musím také pořídit, toto je směšné. :D

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)

Díky moderování komentářů si KAŽDÝ přečtu a žádný nepřehlédnu, žádný mi neunikne. :)