středa 28. listopadu 2012

.:Miláčci měsíce:.

Hezký den všem,
díky tomu, že jsem začala psát blog, se mi tu sešlo pár "novinek", které bych si třeba normálně nekoupila. Jsou to věci, které třeba běžně nepoužívám nebo nutně nepotřebuji, ale chtěla jsem si udělat radost a v neposlední řadě jsem je chtěla přiblížit vám. :)

Během toho měsíce (říkejme tomu tak, i když tento post bych ráda zveřejňovala pravidelně
po čtyřech týdnech) jsem přišla na to, že mezi těmito produkty jsou i takové, bez kterých
už bych se nerada obešla. Zaujaly mě svojí vůní, obalem, funkčností nebo prostě jen příznivou cenou. Ale nalezla jsem v nich mnohem víc! Jsou pro mě nepostradatelnými pomocníky, ať už v běžné rutině nebo pouze příležitostně.

Zde jsou, mí miláčci měsíce!

Essence: 24h Hand Protection Balm
Lahůdka pro všechny milovníky ovoněných krémečků na ruce. Jak už jistě všichni víte, je
z Winter Edition a já jej mám v "příchuti" Caramel Hot Chocolate (...sedím ve vyhřáté kavárně s šálkem v rukách a za okny jemně padá čistý sníh...). A opravdu božsky voní. Jakmile si namažu ruce, musím k nim neustále čichat a nemůžu se té vůně nabažit. Když jej otevřu v autobuse, všichni okolo mě se otáčí, co to voní. :D A já se jen potutelně usmívám, protože to vychází z mé tubičky. :) Tuším, že k dostání byl ještě žlutý perníčkový s chai latté (taky jsem ho měla v ruce, ale nechtěla jsem "hamtat", tak jsem ho zas smutně vrátila
do regálku) a nějaký červený, jehož vůni už si nevybavuji. Nejvíc mi voněl tento hnědý. Nosím ho v kabelce, když někam jedu, protože na cestách mívám hodně suché ruce (taky vám vadí ten vzduch v autobusech?) a svou funkci plní báječně. Vím, že celou zimu mi asi nevydrží, natož rok do příští kolekce, ale co vím určitě, je, že příští rok zaútočím na zimní edici znovu a pravděpodobně nezůstane u jednoho exempláře. :)

Essence: Gel-look top coat
Jó, Essence tento měsíc jede! Lak jsem si koupila z jednoho prostého důvodu - nesnáším své přerostlé nehty - to je logické, že? Ne, vážně. Abych to uvedla na pravou míru - jak jsem psala v příspěvku o mojí nehtové péči, bytostně nesnáším stříhání a pilování nehtů. Vadí mi ten zvuk, vadí mi, jak to "drhne", jakákoliv úprava délky nebo tvaru nehtu je mi prostě nepříjemná. Ale abych nedopadla jak rekordmanky s nehty delšími než samotná ruka, rozhodla jsem se každou neděli nehty pěkně upravit a nalakovat. A teď se dostávám k tomu, proč zrovna tento lak. Vydrží týden! Opravdu ho vůbec nešetřím, mytí nádobí, uklízení, venčení velkého psa (taky už jste si strhli nehet vodítkem? :D) a všechny běžné činnosti, jaké si dovedete představit. Hodně píšu na klávesnici a nehty jsou s ní v přímém kontaktu.
S běžným top coatem se mi oprýskají za odpoledne. S tímto průhledným zázrakem téměř vůbec nemám ani ošoupané hranky. Navíc nehet dokonale zpevní a dodá mu překrásný lesk (název nelže!), což je bonus pro ty, co mají nehtíky slaboučké. Po týdnu mám nehty stále krásně nalakované (když neberu v potaz odrosty u lůžka, které jsou v tomto případě po tom týdnu "jen tak tak") a nemusím se stydět jít mezi lidi. No a o víkendu jen "nahodím údržbu" (donutí mě to aspoň zapilovat délku, ty dva milimetry přežiju) a jede se nanovo. Bez něj už si svůj nehtový život nedokážu představit.
Oblíbil si ho i můj Zebřík/čistič monitoru. :)

Balea Young: Lovely Raspberry
Levná drogérková (DM) značka Balea mě velmi mile překvapila. Balzámkem na rty. Když
se na něj zadíváte - krásná malá plechová dózička, holčičí růžová (já se ji snad naučím mít ráda...), malina a motýlek. A uvnitř... mňam! Nefalšované malinové bonbóny. Je velmi příjemný na rtech, často se s ním mažu jen proto, že na něj mám "chuť". Rty zvláční
a promastí a nepřesychá, jako jiné mastné balzámy. Mám ho pod monitorem a při práci
si s ním zpříjemňuji chvíle a rozmazluji své rty. :)
...jen růžová to může být...

No a aby to nebylo jenom o kosmetice... Hlásala jsem přece v titulku, že je to hlavně
o milých věcech. :) Tak tady máte jednu parádní vychytávku!

Pilot FriXion
Jedná se o gumovatelné a znovu přepisovatelné pero. Nečekejte žádný zmizík nebo podobnou nechutnost, při které rozmočíte papír, který páchne čímsi ještě týden a na přepis hledáte propisku alespoň v podobném odstínu modré... Tomu je navždy konec! Pilot vyvinul speciální inkoust, který reaguje na teplo (nebo chlad). Na jednom konci najdete parádně píšící hrot, na druhém speciální "gumu". Třením místa na papíře s nežádoucím textem (malůvkou, jak je libo) vzniká teplo, které inkoust zneviditelní. Přepsat toto místo můžete tím samým perem! A pokud byste si náhodou vzpomněli, že chcete vygumovanou chybku zpět, není nic snazšího, než dát papír na chvíli do mrazáku - chladem se inkoust opět objeví (parádní pro psaní tajných zpráv ;) nejen ve škole!). Existuje v několika variantách
a spoustě barev:
FriXion Ball - základní provedení, klasické pero s víčkem, kuličkový hrot lehce klouže
po papíře, se stylovým motivem tetování na těle pera, v deseti barevných provedeních (náplně dle barvy těla).
FriXion Point - tenké pero s ještě tenčím hrotem, speciální tříbodové uchycení kuličky
pro dokonale pohodlné psaní, design podobný jako u předchozího, tedy tetování, tentokrát
v sedmi barvách.
FriXion Clicker - vylepšená první varianta, se stiskací "úchytkou" místo víčka, obligátní tetování, opět sedm barviček.
FriXion Ball Pro - novější a designově zajímavější varianta staršího brášky, tři základní barvy.
FriXion Ball Slim - luxusní provedení klasického "ballu" s metalickým vzhledem ve třech atraktivních barvách - stříbrná, bronzová a černá - barva náplně pouze modrá.
FriXion Light - zvýrazňovač, který skvěle doplňuje celou kolekci, styl zůstal zachován, existuje ve třech nejčastějších barvách (růžová, žlutá, zelená).
Trochu jsem se rozepsala, ale nešlo jinak, je to opravdu můj Miláček s velkým M. :) Mám jich několik a nemůžu si je vynachválit. Sice náplň nevydrží dlouho (daň za unikátnost inkoustu), ale na spoustu různých čáraniček je dokonalý! Pozor, nedoporučuji používat
pro podpisy, úřední dokumenty a v neposlední řadě ani učitelům - děcka vám tu pětku parádně přegumujou! :D
Moje skromná sbírka...


Znáte některou z uvedených věciček? Jak jste s nimi spokojení vy? :) A jací jsou vaši miláčci poslední doby? Napište mi, budu mít radost!

Příjemný den
Runa

4 komentáře:

  1. Děkuji za skvělý komentář, mám ráda, když člověk vyjádří bez obav svůj názor :-)
    Essence krémy jsou skvělé a díky za tip na ten Balea balzám, to musím zkusit :-)
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky děkuju, Bello. :) Určitě zkus, já jsem s ním spokojená. Se rty a koutky mám od malička obrovské problémy, tak balzámky, co mi vyhovují, musí být už "něco". :D Tenhle navíc stojí nějakých 30 korun, což je paráda. :)
      Měj se báječně!

      Vymazat
  2. tie pera doma mame uz par rokov, su super a dobre sa s nimi pise!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přišla jsem na ně teprv asi před rokem, ale jsem za to ráda. :) Máš pravdu, píšou parádně! :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)

Díky moderování komentářů si KAŽDÝ přečtu a žádný nepřehlédnu, žádný mi neunikne. :)